Zrenjanin- JKP „Vodovod i kanalizacija“ obaveštava javnost da je u toku konačno, planom predviđeno, testiranje opreme postrojenja za prečišćavanje vode i kvaliteta vode u realnom vremenu i pri punom kapacitetu rada postrojenja.


Ovo testiranje podrazumeva da se kompletna voda kojom se snabdeva grad pušta u vodovodnu mrežu preko postrojenja za prećišćavanje vode koji radi u punom kapacitetu i da se redovno, više puta na dan, vrše analize kvaliteta vode. Izvršene analize vode u ovoj fazi pokazuju da je ona besprekornog kvaliteta, u potpunosti u skladu sa standardima propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije, i da ih i premašuje.

Ukoliko svi rezultati rada postrojenja i analiza pokažu konstantnost, ovako uspostavljeni režim rada ostaće do daljnjeg na snazi.
-I pored pomenutih činjenica o trenutnom kvalitetu vode, naglašavamo da je odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje na snazi i biće do završetka postupka dobijanja potrebne dokumentacije od nadležnih institucija. Po okončanju postupka, koje se očekuje u narednim danima, naše preduzeće obavestiće javnost o zvaničnom puštanju postrojenja za prečišćavanje vode u rad i o stavljanju van snage odluke o zabrani za piće vode iz gradske vodovodne mreže – rekao je Siniša Gajin, dipl.inž. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.