Sport-  Na stadionu pored Skrobare  u okviru 14. kola Srpske lige grupa „Vojvodina“ fudbaleri Radničkog ostvarili  su pobedu protiv ekipe Dunava rezultatom 2:0 i tako uspešno završili prvi deo sezone pred domaćom publikom.  Strelci na meču bili su Javorac u 44 (autogol) i Milivojev u 80 minutu.

Fudbaleri Radničkog  su lako pobedili „alase“ i imali prilike da dodju do ubedljivijeg trijumfa. Na početku su udarci Radosavljevića i Šarenca bili izblokirani, a gosti su pokušali do vođstva, preko Perovića, koji je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara, a golman Radović bravoruznom interevencijom odbio u korner. Potom je kapiten Banovčana, Despotović, iz srca kaznenog prostora, traljavo poslao loptu daleko od okvira gola. Domaći su poveli u finišu prvog dela, na centaršut s desnog krila, mladi Kovačević je, pored druge stative, glavom vratio loptu ispred linije golmana Randjelovića, a štoper Javorac, nesmotreno je intervenisao i glavom prosledio u mrežu.

U nastavku igrači Dunava nisu šutnuli u okvir gola, a Radnički je stvorio  dosta prilika. Šut Milivojeva sa 18 metara, Randjelović je odbio, Radosavljevićev projektil otišao je iznad roglja, a novi udarac, sa ivice kaznenog prostora, bio je izblokiran. U 70 minutu, Milivojev je spojio Šarenca sa protivničkim golom, bio je sam ispred golmana Randjelovića, koji je istrčao na 16 metara, ali je šutirao pored stative. Imao je priliku i Kovačević, a prednost je udvostručio Milivojev. Prvi strelac je iskorisito penal, pošto je neko od odbranbenih igrača Banovčana, igrao rukom ispred mladog Zakića. Milivojev je održao obećanje i saigrače častio pogotkom za 28. rodjendan.

 

Radnički Zrenjanin: Radović Nemanja, Grbić Nikola, Jovanov Bogdan, Krstinić Nikola( Šemić), Radosavljević Predrag (Mastilo), Milivojev  Miljan, Kovačev Marko, Kovačević Marko, Kiš Robert, Dučić Ognjen, Knežević Đorđe, Šarenac Mile (Zakić) zamenici igrača: Cvijetić Danilo, Petrov Aleksandar, Šemić Zoran  Bjelica Nikola, Mastilo Marko, Zakić Miloš. Trener : Predrag Kandić.

 

Dunav stari Banovci: Ranđelović Gradimir, Miličković Miloš,Popović Lazar, Despotović Marko, Božinović Jovan, Perović Nenad, GluvačevićStefan, Mirčetić Stefan, Jakšić Miloš, Subotić Predrag, Javorac Stefan. zamenici igrača: Ćirović Stefan, Mirosavljević Marko, Petrić Dejan, Šavija Branislav, Božović David, Pavlović Stefan, Runjajić Saša.

U sledećem kolu ekipa Radničkog gostuje u Pančevu protiv Železničara.

REZULTATE I TABELU Srpske lige Vojvodina POGLEDAJTE NA NAŠEM PORTALU POD  RUBRIKOM  KLIK-SRBIJASPORT REZULTATI http://www.zrklik.com/srpska-liga-vojvodina/