nmzr2016Trinaesta “ Noć muzeja “ održana je sinoć u Zrenjaninu. I ove godine pod sloganom „Otvori oči u noći “ , popularna manifestacija održala se na više lokacija.

U Savremenoj galeriji Zrenjanin održan je koncert muzičke škole “ Josif Marinković“, koncert je otvorio Dario Mihaljević, 2.omo  svirao je J. Ivanović “ Dunavski valovi “ na harmonici.

Gradska narodna biblioteka “ Žarko Zrenjanin “ organizovala je sajam knjige u Klubu knjige, knjižari biblioteke. Šekspiru u čast  “ Šekspir ante portas – Šekspir  pred vratima “ artisti iz Novog Sada izveli su  performans sa vatrom.DSC_0191

U izložbenom salonu Kulturnog centra  Zrenjanina predstavio se Francuski institut i Courrier  International sa  izložbom “ Crteži na slobodi „, dok je u velikoj sali održan humanitarni koncert O.Š. „Đura Jakšić “ i hora Adventističke crkve iz Zrenjanina za učenicu Milicu Kovačević.

DSC_0014Salon Narodnog muzeja  Zrenjanina  održao je  arheološku radionicu „Indijana Džons “ za najmlađe, koji su imali  priliku da boje listove, vajaju glinu, tkaju, “ restauriraju “ posude, pored ove održane su i “ Komadić po komadić“ i “ Obojimo prošlost “ radionice za decu.

Na prvom spratu muzeja, Organizacija horskog festivala   „Slobodan Bursać „- prvaci sveta predstavio se izložbom predmeta iz zaostavštine hora( nagrade, plakete, zahvalnice, pehare, zastave, garderobu,note) koji su članovi sakupili od osnivanja 1956. godine do 2002. godine kada je hor prestao sa radom.

DSC_0089Koncert hora “ Žene mironosice “  održan je u atrijumu zrenjaninskog muzeja. Hor je ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Zrenjanina za 2015. godinu.

DSC_0168Objekti kulture bili su prepuni posetilaca, zato nam jedino ostaje da se pitamo : Šta je razlog slabe posete muzeja tokom cele godine u odnosu na ovu jednu noć kada se organizuje  “ Noć muzeja“?