DSC_0387Biti ili ne biti,bilo je sinoć u kristalnoj dvorani i domaćim rukometašima,ali i gostima iz Crvenke. Meč je direktno odlučivao o putniku u niži rang, a na kraju su slavili „crveno – beli“ rezultatom 20:15 (9:8).
U prvom poluvremenu naša ekipa je povela 6:2. Gosti su izjednačili na 8:8 u 30. minutu, a Trninić je pre isteka prvog dela igre pogodio za 9:8. Treba istaći da „crveno – beli“ u tom periodu nisu realizovali čak 4 sedmerca.
Izjednačena igra trajala je do 35. minuta (10:10), a zatim sledi serija od 4 – 0 i taj momenat je praktično odlučio pobednika. Zrenjaninci su rutinski do kraja sačuvali prednost. Utakmicu su obeležile sjajne odbrane golmana – Žive Ilića i nekadašnjeg čuvara mreže Proletera, Vladana Vlaisavljevića, koji ove sezone brani boje Crvenke.

Iako su do kraja prvenstva u Super B ligi Srbije ostala još dva kola, Crvenka je već „viđena“ u nižem rangu. Na drugoj strani, Proleter nastavlja borbu za opstanak. S obzirom da je Zlatar napravio veliko iznenađenje i slavio u Prokuplju protiv Topličanina, situacija se dodatno zakomplikovala.

DSC_0381U sledećem kolu tim trenera Momira Rnića gostuje ekipi Mokre Gore u Zubinom Potoku. Pobeda je imperativ, mada u nekoj od računica i nerešen ishod ostavlja nadu. U poslednjem kolu obe ekipe se nadaju bodovima – Mokra Gora igra protiv poslednjeplasiranog Metalca, dok će Proleter dočekati prvoplasirani Dinamo, kojem ova utakmica ne znači ništa, s obzirom da je već obezbedio plasman u elitni rang.

Proleter: Trninić 4, Terzić 1, Grujić 4, Barjaktarević, Lukač, Lazić, Ilić, Bjelica 1, Veljković 4, M. Gaćinović, A. Gaćinović 3, Toškov, Jevtić, Erić, S. Dimitrić 3.

Crvenka: Vlaisavljević, Karanović 1, Džabasan, Govedarica 1, V. Račić, Vujnić, Šveljo, Kljajić 3, Radonjić, Potpara 5, Pavićević, Slavuljica 1. Ivić 3, Karavezić, Sunajko 1, D. Račić.

Sedmerci: Proleter 6 – 2, Crvenka 4 – 2.