Посланик СНС у Скупштини АП Војводине - Дарко Бађок - 13.07.2016. годинеZrenjanin- U prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu danas je održana konferencija za medije na kojoj je govorio poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Darko Bađok.

Poslanik Bađok se zahvalio sugrađanima koji su mu po drugi put pružili priliku da ih zastupa u pokrajinskom parlamentu u kom će se, kao i u prethodnom mandatu, prvenstveno baviti interesima građana Zrenjanina.

Darko Bađok je istakao, da mu je ukazano veliko poverenje, ali i da će dati maksimalan doprinos da se svakodnevni uslovi funkcionisanja u našem gradu dodatno unaprede.

„U prilog tome govori, ekskluzivna informacija, odnosno moj idejni projekat. Naime, na teritoriji grada Zrenjanina nivo pošumljenosti je oko 3% i punih 50 godina nije izgrađen ni jedan park. Razmišljajući na tu temu i konsultujući stručna lica iz službi i preduzeća Grada Zrenjanina uspeo sam da okupim ljude dobre volje i pokrenem ideju izgradnje parka na Bagljašu, na delu između Aviv parka i poslednjeg niza zgrada na Bagljašu. Uz saglasnost i podršku oba saveta Mesnih zajednica na teritoriji ovog naselja idejni projekat je ugledao svetlost dana. Reč je o veoma ozbiljnoj investiciji, modernom parku sa pratećim sadržajima, površine veće od Karađorđevog parka, koji bi pored značaja za životnu sredinu i dekorativnih karakteristika, imao i edukativni karakter. Planirano je da se zasadi preko 600 sadnica različitih lišćarski i četinarskih vrsta, pri čemu će grad zauzeti vodeću ulogu, uz podršku pokrajine, republike i dobrotvora.” – objasnio je poslanik Bađok i dodao da će javnost u narednom periodu biti detaljnije obaveštena.

„ Moje dosadašnje kritike, bazirane na proverenim činjenicama, daju mi za pravo da kažem da u novom odnosu snaga u pokrajinskoj skupštini ima mesta optimizmu, jer će nakon 16 godina po prvi put budžet biti ravnomerno raspoređen. To je bitno za svakog građanina Zrenjanina, kako onog u Čenti, Melencima, Lazarevu, tako i onog na Gradnulici, Zelenom polju ili u samom centru grada. Govoriću za skupštinskom govornicom i u tekućem mandatu, zainteresovan da na konstruktivan način doprinesem dobrim rešenjima. Takođe, biću angažovan u dva odbora Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, odnosno, Odboru za organizciju uprave i lokalnu samoupravu kao i Odboru za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine. Što samim tim govori o tome da Zrenjanin ima predstavnike u pokrajini koji su angažovani na odgovornim funkcijama, ali i da će u doglednom vremenu, sadašnji broj funkcionera biti proširen.” – istakao je Bađok.