DSC_0437_800_532Zrenjanin- Počasni konzul Republike Belorusije, narodni poslanik republičke Skupštine   i zamenik PSS prof.dr Dragomir Karić,  boravio je  juče sa svojim najbližim saradnicima u Zrenjaninu, velikoj sali Skupštine grada.

Osnovni cilj posete je bio  utvrđivanje forme i načina objedinjene proizvodnje i organizovanog plasmana povrtarskih proizvoda ratara sa prostora celog Banata u zemlje evroazijskog regiona, posebno u Belorusiju i Kazakstan.

DSC_0432_800_532Dragomir Karić  je obrazložio idejni projekat – rešenje o investiranju, organizovanju i izgradnji skladišno transportnog centra ovih proizvoda, koji bi se nalazio u jednoj od industrijskih zona Grada Zrenjanina.

-Kao počasni konzul Belorusije, spreman sam da Vama, banatskim povrtarima, otvorim vrata tržišta Evroazisjke grupe zemalja, uključujući i Rusiju, Jermeniju, Kazahstan i niz zemalja centralne Azije. Možemo da radimo sa onima koji su spremni da nam budu partneri,a ne tutori – rekao je Dragomir Karić.DSC_0429_800_532

Predstavljen je i novi model akcionarstva poljoprivrednika i povrtara. Prisustvovali su uspešni proizvođači iz Mihajlova, Carska bašta iz Mužlje i Banatskih lenija i Kikinde.