Plakat blue backZrenjanin- U organizaciji Košarkaškog saveza Srbije uz pomoć generalnog sponzora turnira Rode i uz pomoć grada Zrenjanina i gradonačelnika Čedomira Janjića, u Zrenjaninu na Trgu slobode će se 16.i 17.jula 2016.godine održati turnir u basketu 3×3.
Darko Karan, član Upravnog odbora KSS i predsednik Košarkaškog saveza Vovodine je izneo podatke i upoznao prisutne da će se 16.jula održati kvalifikacioni turnir za Finalni turnir Košarkaškog saveza Srbije i da će se turnir odigrati u muškoj i ženskoj konkureciji i u sledećim kategorijama Seniori ( plaćaju kotizaciju 4000 ) i juniori ( 2000 dinara ) i seniorke i juniorke koje ne plaćaju kotizaciju. Prvoplasirane ekipe u kategorijama seniorke,juniorke i juniori stiču pravo plasmana na finalni turnir Košarkaškog saveza Vojvodine a u kategoriji seniora dve prvoplasirane stiču pravo plasmana na finalni turnir. Pobednik finalnog turnira od 17.jula stiče pravo da se takmiči na čelindžer turniru u Luganu u Švajcarskoj o trošku Košarkaškog saveza Srbije. Prve četiri ekipe u seniorskoj konkurenciji stiču pravo plasmana na finalni turnir Košarkaškog saveza Srbije. Nagradni fond za seniore je 40 000 dinara za prvo mesto, 20 000 dinara za drugo mesto i 10 000 za treće mesto. Uz pomoć Košarkaškog saveza i kompanija koje su sponzori turnira, obezbeđene su nagrade u sportskoj opremi i u robnim nagradama.
100_8463Dejan Dimitrijević, koordinator turnira u Zrenjaninu, upoznao prisutne o rokovima za prijavljivanje ekipa za turnir ( prijave se primaju od 5.jula do 15.jula do 12 časova ) putem mejla okszrenjanin@gmail.com. Kratko je upoznao prisutne i sa Fibinim pravilima za basket 3×3. Zanimljivo je da će se turnir održati na 3 terena za basket koje je obezbedio organizator takmičenja uz pomoć sponzora Rode.