NoDSC_0719_800_532Memorijalni turnir u fudbalu  „Vid Lazarević“ i ove godine održan je u Lazarevu. Učestvovale su četiri ekipe: FK Radnički Zrenjanin,  FK Begej Žitište, FK Radnički Sutjeska i domaćin FK Zadrugar Lazarevo.

Ovaj turnir ima četrdesetogodišnju tradiciju, igra se od 1977 godine, a dobio je naziv po istoimenom fudbaleru koji je igrao za FK Zadrugar i Radnički Zrenjanin, potpisao je za FK  Borovo tadašnjeg drugoligaša, ali je  1976 godine 1. avgusta  tragično izgubio život. Na ovom turniru svake godine igraju prijateljski klubovi  domaćina, a FK Radnički uvek učestvuje iz epiteta jer je Vid Lazarević nastupao za njega.

U prvoj utakmici koja se igrala u subotu, snage su odmerili FK Radnički Zrenjanin i FK Radnički Sutjeska. Bilo je 0-0 i u penal seriji bolji je bio Radnički Zrenjanin i plasirao se u finale. U drugoj utakmici igrali su FK Begej Žitište i FK Zadrugar. Gosti iz Žitišta su bili bolji i pobedili rezultatom 2-0.

DSC_0701_800_532

FK Radnički Sutjeska i FK Zadrugar

U Utakmici za treće mesto sastali su se Radnički Sutjeska i „Zadrugar“ Lazarevo. Po veoma toplom vremenu igrači i jednog i drugog tima dali su sve od sebe, ali su gosti imali više snage,  bili su bolji na terenu i dobili utakmicu rezultatom  4-1. Golove za Radnički postigli su Matić i Ognjenović po dva, dok je za domaćina strelac bio Vladimir Grbušić iz penala.

Sastavi ekipa :

FK Zadrugar: Lučić, Erić, Grbušić. V, Simanić, Grbušić. T, Jakšić, Stanišić. M, Stanišić. V, Furtula, Perić i Korać. U Igru su još ulazili: Lučić, Stikić, Mršević i Milojević. Trener Ekipe Jeremić

FK Radnički Sutjeska: Pavković, Popović, Miloš, Vuković, Skoko, Kondan, Drobnjak, Kulić, Ognjenović, Matić, Milošević, Rosić, Sućul i Dalja. Trener : Gajević.

DSC_0715_800_532

FK Begej

U finalnoj utakmici sastali su se FK Radnički Zrenjanin i FK Begej Žitište. Radnički je dobro otvorio utakmicu i pogodkom Ajdarića poveo sa 1-0, nedugo zatim iskustvo Martinovića dovelo je do izjednačenja i na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom.

U nastavku utakmice ekipa „Begeja“ je bila neuporedivo bolja i postigla čak pet golova. Treba napomenuti da je ekipa Radničkog igrala sa mlađim omladincima i  kombinovanim timom, ali to ne umanjuje pobedu FK „Begeja“ i osvajanje ovogodišnjeg turnira. Golove za Žitište postigli su Martinović, Bakoš(2) i Korać (2).

Sastavi ekipa:

FK Radnički Zrenjanin: Radović, Govedar, Grujić, Ajdarić, Bjelica, Jeftić, Runjevac, Marinković, Barišić, Dačaj i Zakić. U igru su još ulazili: Šemić, Jevremov, Milekić i Ramadani. Trener: Tošić.

FK Begej Žitište: Pustinjaković, Umićević, Mijatović, Markov, Milaković, Stanojević, Zorić, Grbić, Korać, Martinović i Bakoš. Rezerve: Daljević, Nikolić, Umićević. O, Ristić, Nadaždin, Svjetlica, Prošić i Bičanin. Trener: Lisica

DSC_0712_800_532

Uručenje prelaznog pehara kapitenu FK „Begej“