DSC_0902_800_532Zrenjanin- U zrenjaninskoj hali Medison danas je otvoren Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva  XVII INOCOOOP , na kojem će se u toku tri dana  predstaviti oko 200 izlagača iz Srbije i iz inostrasntva.

 

Sajam nudi priliku da izlagačima  svoj proizvod ili ulugu prestave na adekvatan način i tako ostvare nove kontakte za uspešnije poslovanje.

DSC_0914_800_532Tradicionalni sajam preduzetništva otvorio je Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović koji je rekao:“– Ideja nam je da radimo zajedno sa regionalnim razvojnim agencijama i kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj sa opštinskim upravama i da svima nama prva misao bude kako da pomognemo preduzetnicima i kako da delujemo u pravcu ekonomskog razvoja pokrajine i cele naše zemlje. U svemu tome nas ohrabruju rezutati koji se ne mogu sakriti, a to su rezultati koji govore o rastu ekonomije u celoj zemlji, sređivanju javnih finansija i o velikom broju investitora u Zrenjaninu. Čuvajte najviše domaće investitore, pomažite naravno i strane, ali su domaći naša prvenstvena briga.

DSC_0890_800_532– Mislim da smo uspešni u tome. Samo prošle godine potpisano je trinaest novih ugovora sa starim i novim investitorima, a iako zapošljavamo naše sugrađane i dalje nismo zadovoljni. Dok god na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje postoji i jedan nezaposleni Zrenjaninac, mi nećemo biti zadovoljni. Preduzetnici su ne iskorišćeni resurs i lokalna samouprava će im pružiti apsolutnu podršku, kako bi zajedno pokušali da zapošljavaju nove radnike – rekao je Čedomir Janjić na svečanom otvaranju Inocoop 2016.