DSC_1252_800_532Zrenjanin- Pokrajinski sekretar za sport i omladinu  Vladimir Batez danas je posetio grad Zrenjanin i obišao Kristalnu dvoranu, Atletletski stadion i ujedno razgovarao o izgradnji Paraolimpijskog centra sa čelnicima grada.

– Zahvalio bih se gradonačelniku na odvojenom vremenu, imali smo kvalitetan razgovor gde nas je upoznao sa situacijom što se tiče sporta i omladine Zrenjanina i sportske  infrastrukture. Pokrajinski sektretarijat  za sport i omladinu ima novi sektor za infrastrukturu što se pokazalo kao pravi potez  jer je to najveći  problem u oblasti sporta. Zrenjanin je grad sporta sa 180 sportskih klubova, sa ogromnom tradicijom, osvajačima olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, zato mi je drago  što gradonačelnik i njegov tim podržavaju sport. Zainteresovani smo za izgradnju Paraolimpijskog  centra jer bi to ujedno bio prvi regionalni  centar te vrste u Srbiji, a  detaljnije ćemo o tome pričati u vremenu koje dolazi- rekao je Vladimir Batez.

CSC_1271_800_533

Vladimir Batez

DSC_1232_800_532– Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam bio domaćin Pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu i što sam mu predočio sve ono što mi radimo za razvoj sporta i omladinsku organizaciju. Ponosni smo na svoje klubove i na svoje sportke organizacije. Pored obnove  zatvorenog i otvorenog bazena, otvorili smo novu sportsku salu u Aradcu , završavamo istu takvu u Mihajlovu, ove godine otvorićemo sportsku salu u Botošu i Elemiru, salu za borilačke sportove u Kleku, ali najveći projekat je izgradnja Paraolompijskog centra koji će se graditi na Sportskom centru “ Partizan“. Ovde u Karađorđevom parku hoćemo da uradimo zajedno sa Atletskim savezom , atletsku stazu sa osam staza – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

DSC_1241_800_532-Uskoro počinje  rekonstrucija hale Medison, postavljanje kompletnog parketa. Očekuju nas tri multifunkcionalna terena sa paravanima- da se u jednom trenutku mogu obavljati tri treninga. Aneks prostorija, svlačionice koje će se adaptirati. Vrednost projekta je pet miliona dinara. Radovi će trajati od 60 do 90 dana – najavio je Bojan Mijatov.