zts 17_800_600Sportsko udruženje „Zrenjanin Tenis Serija“ već treću godinu zaredom bavi se organizacijom teniskih takmičenja, unapređivanjem bavljenja teniskim sportom na teritoriji Opštine Grada Zrenjanina, kao i edukacijom svojih članova i građanstva korišćenjem dostupnih kapaciteta. Broji preko 90 članova svih starosnih uzrasta, koji se tokom sezone takmiče po kvalitativnim kategorijama. Među članovima su i aktivni takmičari, mlađi juniori, rekreativci-amateri, seniori i pripadnice nežnijeg pola.

Tokom takmičarske sezone igrači odmeravaju snage na 17 turnira koji se igraju na tri različite podloge (šljaka, beton i tepih), na otvorenim i zatvorenim terenima.

zts5_800_515Takmičenja se održavaju na terenima: TK „Volten“, TK „Top Spin“, TK „Lazarevo“, SC „Bambi“, TT „Lukićevo“, TT „Takovska“ i TT „Ečka“, u singl i dubl/miks konkurenciji. Uspesi igrača prate se pojedinačno i iskazuju se rang-listama i statistikama koje su dostupne svima na sajtu udruženja na adresi www.zts.rs.

Najboljim pojedincima dodeljuju se diplome i pehari, dok se za osam najboljih na kraju sezone organizuje Završni Masters turnir koji se igra po round-robin sistemu, po ugledu na završnicu profesionalne sezone u organizaciji ATP-a. Postignuti rezultati se gotovo u realnom vremenu mogu pratiti na sajtu, a igračima je na raspolaganju i elektronski sistem prijavljivanja/odjavljivanja učešća na turnirima.

 

zts6_800_600  ZTS 1_800_593

zts 4_800_600  1zts 22_800_600

Detalji sa turnira tokom sezone…..