spanovic1_660x330_800_400

foto: Tanjug /Sava Radovanovic

Sport- Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović doputovala je danas u Beograd posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama  u Riju i poručila da ne sme da bude nezadovoljna, iako smatra da je mogla do sjajnijeg odličja.

„Ono čega sam se najviše bojala, to se i dogodilo, a to je da će mi nedostajati trunka sreće, ali to je sport. Nedostajalo mi je to u trećoj seriji, kada sam imala skok od 7,20 metara, a prestupila sam za jedan centimetar. Nije me to omelo za dalje skokove, samo mi je bilo izuzetno krivo na kraju takmičenja kada sam shvatila da je sve gotovo i da nisam uspela da ostvarim taj skok koji sam imala u nogama“, rekla je Španovićeva novinarima u Beogradu.

Španovićeva je doputovala danas u Beograd iz Rio de Žaneira, gde je na Olimpijskim igrama osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj, prvu za srpsku atletiku posle 60 godina.

„Shvatila sam dan posle takmičenja da iznad toga ima nešto veće, a to je što sam zdrava, što imam ljude iza sebe koji žive za mene i uvek su tu za mene. Takođe, shvatila sam da sam bila budalasta što sam plakala dan ranije. Bilo bi glupo da sam nezahvalna, jer ispred mene ima još toliko prilika za dokazivanje i postavljanje ličnih rekorda. Na kraju Rija shvatili smo da i Tokio nije toliko daleko“, rekla je Španovićeva uz osmeh.

„Možda sam iz prve bila previše samokritična. Drago mi je zbog podrške svih nas, velike podrške ljudi iz Srbije“, dodala je ona.

Španovićeva je dodala da joj je velika čast što je Srbiju triput predstavljala na Olimpijskim igrama, ali i da žali što nije mogla da ostane u Riju da bodri ostale srpske sportiste.

Njen trener Goran Obradović rekao je da su Olimpijske igre u Riju rezultatski bile jedno od najjačih takmičenja u skoku u dalj.

„Ovo je bilo jedno od najjačih rezultatskih takmičenja ikada, kao i prošlogodišnje Svetsko prvenstvo. Tri takmičarke su skakale preko sedam metara. Mi smo pokazali da pratimo trend napretka skoka u dalj. Bila je želja da skočimo 7,20, ali nismo imali sreće, skočila je 7,08 i to je ovaj put bilo dovoljno za bronzanu medalju. Bila je spremna za više, a i spremali smo se za više“, rekao je Obradović.

Izvor : Tanjug