DSC_0210_800_532Zrenjanin- U kulturnom centru Zrenjanina, avgust će obeležiti izložbe Nadežde Kirćanski, Aleksandra Stanojevića, Škole crtanja iz Obnjinska i Ciklus klasika- Gangsterskih filmova  „Lice sa ožiljkom“ i „Ubice“

 

Izložba radova Nadežde Kirćanski

Izložba radova Nadežde Kirćanski otvorena je do 18. avgusta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Nadežda Kirćanski je rođena 1992. godine u Zrenjaninu. Trenutno je Master akademskih studija na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mrđana Bajića i prof. Radoša Antonijevića. Radi u mediju crteža, skulpture i instalacije.

stanojevic fotoIzložba radova Aleksandra Stanojevića

Izložba radova Aleksandra Stanojevića biće otvorena u petak, 19. avgusta u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Aleksandar Stanojević rođen je u Paraćinu 1992. godine. Živi i studira u Novom Sadu na Akademiji umetnosti – odseku za slikarstvo u klasi prof. Bosiljka Zirojevića. Svoje radove je izlagao na samostalnim i grupnim izložbama. Dobitnik je pohvala za svoje slikarske radove. Učesnik je likovnih kolonija.

lice sa oziljkom filmCiklus klasika – Gangsterski film „Lice sa ožiljkom“

U sredu, 17. i četvrtak, 18. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat u okviru Ciklusa klasika – Gansterski film biće emitovan film: „Lice sa ožiljkom“ (Scarface) (SAD, 1932, 90′). Režija: Howard Hawks. Igraju: Paul Muni, Ann Dvorak, Karen Morley i dr. Film je inspirisan likom i delom zloglasnog mafijaša Al Kaponea…Ulaz na projekcije je besplatan.

Izložba Škole crtanja iz Obnjinska

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 24. avgusta u 18 časova biće otvorena izložba Škole crtanja iz Obnjinska (Rusija). Škola crtanja Viorela Flore ostvarila je saradnju sa Školom crtanja iz Obnjinska. Već treći put će izlagati svoje radove u Srbiji i predstaviti se, ovaj put i zrenjaninskoj publici.

ubice filmCiklus klasika- gangsterski film „Ubice“

U sredu, 24. i četvrtak, 25. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 čas u okviru Ciklusa klasika- gangsterski film biće emitovan film „Ubice“ (The Killers) (SAD 1964, 93). Režija Don Sigel. Reč je o ekranizaciji kratke priče Ernesta Hemingveja. U glavnoj ulozi je Li marvin. Ulaz je besplatan.