dsc_0047_800x532Zrenjanin – Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, od kojih dve sa povređenim licima i sedam sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, četiri lica su teško povređena, a sedam lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 911.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – tri, neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri, nepropisne radnje vozilom – tri.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 19 učesnika u saobraćaju i izdato je 84 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključeno 8 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju,a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)