car-831928_1280_800_529Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teško povređena, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 261.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – tri, nepropisnog preticanja – jedna i otvaranja vrata na zaustavljenom vozilu i obaranja bicikliste – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 88 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom posle isteka važnosti vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 10 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Policijska uprava Zrenjanin podseća sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju,a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)