dsc_0009_800_532Zrenjanin-Sportska manifestacija humanitarnog karaktera „Deca-deci, odrasli svima“, održaće se u subotu 24. septembra u Zrenjaninu, u Aviv parku, a predviđen je bogat sadržaj, najavljeno je na konferenciji za medije u Multimedijalnoj Sali Gradske kuće.

 

 

Zainteresovani učenici svih osnovnih i srednjih škola imaju mogućnost aktivnog učešća na manifestaciji „Deca deci, odrasli svima“, u okviru koje će biti održane:

-U 10.00 časova: IX Mini Olimpijada Udruženja za pomoć mentalno-nedovoljno razvijenim osobama – Očekuje se učešće oko 150 predstavnika iz 10 gradova i opština sa teritorije Vojvodine.

U 11.00 časova: Trka za srećnije detinstvo – Trka je otvorenog tipa za sve učenike osnovnih škola i srenjih škola. Učenici će kupovinom startnog broja  po ceni od 50 dinara i istrčavanjem utvrđene trase prilagođene uzrastu (od 100 do 800 metara), dati svoj doprinos ovoj akciji.

Revijalna trka – start trke predviđen neposredno po završetku Trke za srećnije detinjstvo – Trka otvorena za sve građane.

Startni brojevi su ujedno i prilog za kupovinu aparata za rano dijagnostifikovanje deformiteta kičmenog stuba, a prodavaće se  na punktovima u krugu Aviv Parka do samog početka trke.

Od 10 do 12 časova– dobrovoljno davanje krvi  za sve punoletne i zdravstveno sposobne osobe.

Od 10 do 13 časova– Prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju .

Za sve učesnike će biti obezbeđene diplome i zahvalnice, a predviđeno je da najuspešniji učenici dobiju medalje i pehare.

Jedan deo sredstava će biti namenjen za nagrade pojedinačnim školama čiji učenici uzmu najbrojnije učešće u ovoj manifestaciji.

 

dsc_0007_800_532Na konferenciji za medije organizatori manifestacije predstavili su program i cilj sportskog događaja.

-Ova manifestacija ima za cilj promociju sporta kao zdravog načina života i humanitarni karakter. Obaveštene su sve osnovne škole iz grada i naseljenih mesta, za koje je obezbeđen besplatan prevoz. Osim “Trke za srećnije detinjstvo” biće priređena i revijalna trka, kao i IX Mini olimpijada udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO), organizovaće se i dobrovoljno davanje krvi i prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju – najavio je  Slaviša Vlačić.

-Crveni krst Zrenjanina  već više od dve decenije organizuje sportsko humanitarnu manifestaciju „Trka za srećnije detinstvo“. Trudimo se svih ovih godina  da  pomognemo deci, da se pre svega unapredi njihov život i njihovo školovanje. Cilj  nam je da ove godine pomognemo predškolkoj ustanovi  za nabavku aparata za dijagnostiku  problema kičme kod dece predškolskog uzrasta –  rekla je Aleksandra Tanasijević.

Direktorka predškolske ustanove   istakla je važnost ove sportske manifestacije humaniternog karaktera. Priklupljen novac će biti usmeren za kupovinu aparata  za dijagnostiku i monitoring deformiteta kičme koji obezbeđuje automatski način merenja, proveravanje i praćenje deformiteta kičme. Aparat nema kontraidikacije i koristiće ga deca predškolskog uzrasta.

Danka Gladović direktorka marketinga  kompanije“AVIV Arlon“  istakla je da je Aviv park je spreman da podrži sve manifestacije ovakvog tipa, a u Pančevu to činimo već pet godina, pa ćemo tako raditi u Zrenjaninu. Humanitarne akcije za nas su prioritet, a kako imamo sve tehničke mogućnosti za održavanje događaja kao što je “Trka za srećnije detinjstvo”, sa zadovoljstvom smo se uključili.