csc_0882_800_532Zrenjanin- U industrijskoj zoni “ Jugoistok Ečka“ danas je Ministar privrede Goran Knežević uz prisustvo gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, gradonačelnika grada Frankavilla al Mare Antonio Lućiania, predstavnika Pokrainske vlade Vojvodine, predsednika regije Abruco Lućiana D. Alfonsa, ambasadora Italije, osnivača i predsednika industrijske grupacije „Tehnostruture“  Đuzepe Verna  svečano  otvorio proizvodni pogon italijanske kompanije „Tehnostruture“.

dsc_0877_800_532Kompanija “Tehnostruture” predstavlja deo grupacije „Edil stil“ koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu. U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu proizvodiće se elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 miliona evra, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja u našem gradu u iznosu od 6 miliona evra.

 

– Srbiji, Zrenjananinu i  svakoj lokalnoj samoupravi je potreban ubrzan privredni rast. Naši csc_0880_800_533makroekonomski pokazatelji  su odlični. Imamo stabilan i održiv rast od preko 3 procenta. Inflacija , evro, budžetski deficit su pod kontrolom i na osnovu tih makroekonomskih pokazatelja mi se borimo za povećanje društvenog  bruto proizvoda, za otvaranje ovakvih malih pogona i zapošljavanje naših građana. Država Srbija uz saradnju lokalnih samouprava će pokušati da omogući investitorima da se osećaju što bolje i da prepoznaju Srbiju kao dobro mesto za investiranje. Osim direktih investicija koje dolaze, nama je  bitno da uz te investitore dovedemo i mala preduzeća koja  će samim tim dobiti deo tržišta- rekao je ministar privrede Goran Knežević.

csc_0879_800_532-Odabrali smo petanest radnika koje smo vodili u Italiju na obuku. Treba da završimo još postrojenja i da završimo sa obukom ostalih ljudi koji će raditi za nas. Početak rada fabrike se očekuje početkom sledeće godine i imamo nameru da primimo 70-80 radnika- rekao je osnivač i predsednik industrijske grupacije „Tehnostruture“  Đuzepe Vern.

 

 

csc_0881_800_532-Ovo je veliki dan za Grad Zrenjanin i još jedna potvrda da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje. Investitori iz inostranstva a i naši domaći kupuju zemljište u našoj industrijskoj zoni. Prošle godine smo potpisali 13 ugovora i prve pogone danas otvaramo- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Ovom prilikom gradonačelnik Čedomir Janjić i Antoni Lućani gradonačelnik italijanskog grada Frankavila Al Mare potpisali su sporazum o saradnji ova dva grada.