police-275875_1280Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i drugim nadležnim tužilaštvima, u okviru akcije usmerene na suzbijanje organizovanog i opšteg kriminala, sporovedene u više gradova na teritoriji Srbije, uhapsili su 123 osobe, zaplenili više od 177 kilograma marihuane i otkrili tri laboratorije za proizvodnju narkotika.

Tokom akcije zaplenjeno je 177,5 kilograma opojne droge marihuane, najviše u Beogradu 80 kilograma, Kragujevcu 75 i Boru oko 22 kilograma. Takođe zaplenjeno je i 620 različitih vrsta tableta.

Policija je tokom akcije zaplenila više komada vatrenog oružja i veću suma novca. Raspisana je potraga za osam osumnjičenih.

 U oviru ove akcije Zrenjaninska policija uhapsila je tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćeno držanje i nošenje oružja.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog I.D., policija je pronašla automatsku pušku marke „Crvena zastava M-70“ kalibra 7,62 milimetra, okvir za tu pušku u kom se nalazilo pet metaka kalibra 7,62mm.

Policija je kod osumnjičenih B.M. i J.M. pronašla i oduzela zaštitni pancir prsluk, šest metaka za pištolj kalibra 7,62mm, 42 metka za puškomoitraljez kalibra 7,62mm, pet metaka za automatsku pušku kalibra 7,62mm kao i dve čaure kalibra 7,62mm za automatsku pušku.

POGLEDAJTE VIDEO AKCIJE „CIKLON“: