plakat-stvaralastva-seoskih-zena1_427_600Zrenjanin- Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena (15. oktobar), Zavod za ravnopravnost polova, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine i Grad Zrenjanin  organizuju „VIII Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“ u subotu, 15. oktobra 2016. u Zrenjaninu na Trgu slobode.

Tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su  program predstavili:  Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Diana Milović, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova i Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

sajam-zena_800_532Nakon Novog Sada, Kikinde, Inđije, Subotice, Sombora, Apatina, Bačke Palanke, Zrenjanin je osmi grad domaćin manifestacije koja ima za cilj da predstavi  izuzetne veštine i bogato stvaralaštvo žena sa sela,  a Vojvodinu predstave kao mogući ekonomski, privredni i turistički potencijal.

Na izložbi će učestvovati  215  ženskih seoskih udruženja iz  40 gradova i opština Vojvodine sa svojim autentičnim rukotvorinama, kolačima i proizvodima starih zanata.

Program:

Petak, 14. oktobar

17 časova Trg slobode Izložba „Znamenite žene Zrenjanina“

19 časova, Barokna sala Gradske kuće   Promocija knjige „Žene – kratki vodič za muškarce“, autora Branislava Maksimova

Subota, 15. oktobar

10 -12 časova  Barokna sala Gradske kuće Projekat „Ravnopravne žene – bogato selo“

„Zrenjaninski centar za ravnopravnost“

-organska proizvodnja

-plasman rukotvorina, suvenira i gastronomskih delikatesa putem društvenih mreža i interneta

12 časova Trg slobode

Svečano otvaranje manifestacije

-obraćanje govornika

-kulturno – umetnički program

13 časova Trg slobode

-proglašenje pobednika u pravljenju slavskog kolača

-nastup KUD „Pionir“