dsc_0707_800_532Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih, tri sa povređenim licima i tri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, a četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 320.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdato je 40 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 3 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, kao i iznošenje blata na kolovoz, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.