dsc_1031_800_532Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od kojih, tri sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila teške telesne povrede, a tri lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 510.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri, nepropisne radnje vozilom – jedna i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 69 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, od toga, od toga 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1.20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila.

Takođe se podseća, da je u toku sezona obavljanja jesenjih radova u poljima, a to znači povećano prisustvo traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije na javnim putevima, kao i iznošenje blata na kolovoz, a čime se povećava stepen ugroženosti svih učesnika u saobraćaju. Pored toga, ovaj period karakteriše pojava magle, kiše i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, pa se stoga preporučuje opreznost svih učesnika u saobraćaju a posebno u periodu sumraka, noći i ranih jutarnjih časova.