otvaranje-izlozbe_424_600

Zrenjanin- Kulutrni centar ovog vikenda upriličio je bogat program: proglašenje najuspešnijih učesnika i dodela nagrada likovnog konkursa 30 sa 30, biće održano u petak, 16. decembra, sa početkom u 19 časova, a u subotu, 17. decembra biće održan Godišnji koncert KUD „Pionir“, dok je nedelja rezervisana za predstavu „Tri lica ogledala“.

 

 

 

 

Pogledajte detaljan raspored Kulturnog centra za ovaj vikend:

PETAK, 16. DECEMBAR

OTVARANjE LIKOVNOG SALONA 30X30

Otvaranje Likovnog salona – izložbene postavke najuspešnijih učesnika likovnog konkursa 30 sa 30, raspisanog od strane Kulturnog centra Zrenjanina, proglašenje najuspešnijih učesnika i dodela nagrada biće održano u petak, 16. decembra u Kulturnom centru sa početkom u 19 časova.

 

kud-pionir_800_532SUBOTA, 17. DECEMBAR

GODIŠNjI KONCERT KUD „PIONIR“

Godišnji koncert KUD „Pionir“ biće održan u subotu, 17. decembra u velikoj sali Kulturnog centra. Program počinje u 19 časova. Kao i uvek za sve ljubitelje tradicionalne muzike – pesme i igre, KUD „Pionir“ priprema zanimljiv program.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice u pretprodaji je 300 a na dan koncerta 400 dinara.

 

predstava-tri-lica-ogledala-foto-uk-parobrod-4_800_534NEDELjA, 18. DECEMBAR

PREDSTAVA „TRI LICA OGLEDALA“

/Pozorišno istraživanje ekstremizma/

Predstava „Tri lica ogledala“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 18. decembra. Predstava počinje u 20 časova. Izvođači su: Slobodan Beštić, Pavle Pekić, Vladimir Aleksić. Režija: Gordana Lebović. Dramaturgija: Vanja Nikolić. Kostim i scenografija: Isidora Spasić. Kompozicija, izbor muzike i stručne konsultacije: Vedran Vučić. Ulaz je besplatan.

predstava-tri-lica-ogledala-foto-uk-parobrod-2_800_534Tri lica ogledala je eksperiment, pozorišni i društveni. Takav eksperiment spaja u jedno glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće. Time nam nudi specifično pozorišno iskustvo, u kome ne ostajemo samo gledaoci, već postajemo aktivni učesnici i saučesnici.

Tri lica ogledala nam otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. Treća misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve. Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, pa pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi. Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo. Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se ka kom ekstremu možemo da odemo.