naslovna-majkrosoft_800_532_800_532Zrenjanin- Danas je  u Baroknoj sali Gradske kuće potpisan memorandum o saradnji između grada Zrenjanina i kompanije “Microsoft”.

 

Ispred kompanije memorandum je potpisao direktor “Microsoft Srbija” Željko Vujinović.

 

dsc_0145_800_532_800_532

 

-Danas smo potpisali sporazum o saradnji i ovim memorandumom iskazujemo privrženost razvoju lokalnih samouprava.  Stavićemo na raspolaganje svoje resurse sve sa ciljem kako bi unapredili obrazovni sistem, transport, zdravstvo i privredu korišćenjem savremenih IT tehnologija -rekao je Željko Vujinović.

 

U ime Grada Zrenjanina memorandum je potpisao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

 

dsc_0148_800_532_800_532

– Ovo je samo jedan  segment pregovora sa „Mikrosoft“ kompanijom. Naš cilj je da unapredimo obrazovanje u našem gradu, ali svakako i da u budućem periodu projekte koje pripremamo, a koji su povezani sa korišćenjem informacionih tehnologija obavljamo i sprovodimo sa poznatim kompanijama kao što je „Mikrosoft“, ali i sa drugim koji su otvorili proteklih godina svoja predstavništa i zaposlili značajan broj programera. Planirano je i specijalno IT odeljenje u Zrenjaninskoj gimnaziji, u koje bi bile uključene i druge IT kompanije, ali i škole – rekao je Duško Radišić.

Potencijalna saradnja pokrivati sledeće oblasti: unapređenje efikasnosti i kvaliteta tradicionalnih i elektronskih servisa koji se pružaju građanima; dizajn fleksibilne i proširive arhitekture interoperabilnosti (sposobnosti zajedničkog rada različitih sistema); razvoj rešenja interoperabilnosti koje bi podržalo poslovne procese sa relevantnim entitetima; transfer znanja u oblasti najnaprednijih Microsoft tehnologija i rešenja; poboljšanje sistema obrazovanja na teritoriji Grada Zrenjanina korišćenjem modernih uređaja i servisa; pružanje podrške u oblasti racionalizacije i optimizacije nabavke i korišćenja Microsoft softvera; unapređenje zdravstvenog sistema na teritoriji Grada Zrenjanina korišćenjem modernih informacionih tehnologija; uvođenje “Open Data” infrastrukture za pružanje informacija građanima i privredi i podrška start-up kompanijama radi kreiranja novih poslovnih mogućnosti.