deca-bolnica_800_532Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Ćedomir Janjić danas je obišao Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“  i uručio novogodišnje paketiće i poklone deci koja borave u dečjem vrtiću na tom odeljenju.
dsc_0625_800_532-Vreme je respiratornih infekcija tako da imamo povećan broj hospitalizovane dece. Uslovi u kojima lečimo decu su ispod idealnog, tako da bih želela da se zahvalim gradskim čelnicima i opštini Zrenjanin što su se setili i obišli decu u vreme novogodišnjih i Božićnih praznika. Zaista ulazimo u narednu godinu sa velikom nadom da će pedijatrija konačno zahvaljujući donacijama i pomoći biti obnovljena i da ćemo se naredne godine moći  pohvaliti, da  decu lečimo  u boljim uslovima- rekla je načelnica službe pedijatrije, Tatjana Stanković.
ceda-paketici_800x532   deca-bolnica-2_800_532
gerontoloski-1_800_532
Posle posete dečjeg odeljenja, gradonačelnik je obišao i Gerontološki centar Zrenjanin i uručio prigodne poklone korisnicima i obećao kupovinu potrebne opreme.
 
nacelnica-gerontoloski_800x532
-Gerontološki centar Zrenjanin ima kapacitet za smeštaj 300 korisnika, odnosno stara i odrasla lica. Imamo par upražnjenih mesta , ali i nove zahteve za prijem korisnika. U toku je licenciranje ustanove. Od Pokrajinskog sekretarijata obezbedili smo novčana sredstva u iznosu 1.485.000 dinara za izgradnju spoljne i unutrašnje hidrantne mreže, čime bi smo ispunili uslov za  dobijanje licence. Osim smeštaja Gerontološki centar ima još dve jedinice u Pašićevoj ulici. To su Gerontološki klub koji broji 300 članova i Centar za pomoć u kući. U narednom preriodu akcenat će biti na tome da služba Pomoć u kući bude fleksibilnija i primerenija potrebama građana. Sledeća godina je godina socijalne zaštite i godina međugeneracijske saradnje. Ideja nam je da otvorimo vrata naše ustanove i da se približimo građanima kroz razne radionice, projekte i dane otvorenih vrata. Saradnja sa lokalnom samoupravom se temelji na dobrom odnosu. Nadam se da će ona biti još intezivnija i da će se maksimalno razviti u korist građana, jer tu smo zbog njih- rekla je direktor Gerontološkog centra u Zrenjaninu, Tanja Živanov.
gerontoloski-2_800_532
-Današnji dan smo iskoritili da obiđemo naše najmlađe i najstarije sugrađane. Bilo nam je zadovoljstvo u Bolnici na pedijatriskom odeljenju, da vidimo kakvi su uslovi i kako se medicinari brinu o našoj deci. Ove godine država je počela da rešava problem nelegalnih gerontoloških centara i došli smo da vidimo kakvi su uslovi  u ovom našem i  mogu reći da sam oduševljen- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.