kosarkasice-2_800_532Sport-  Košarkašice Proletera odigrale su četvrtfinale kupa 2.stepen i u veoma neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici izgubile od višestrukog  i aktuelnog prvaka države, ekipe Radivoj Korać iz Beograda rezultatom 69:73.

-Posle velike borbe, tesna pobeda  pripala je gošćama iz Beograda koje su pored pomenutog i aktuelne jesenje šampionke. Prijavili smo se u kup takmičenje da bi pored ligaških mečeva odigrali još neku jaku utakmicu, nismo baš očekivali za protivnika najbolju ekipu u državi, ali moramo biti zadovoljni onim što su devojke pokazale. Odigrale su utakmicu svim srcem i nisu dozvolile, realno boljoj ekipi, da ih rezultatski deklasira. I mi smo jesenji prvaci druge lige, igramo u odličnoj formi i ovo je samo još jedan pokazatelj toga. Očekuje nas zimska pauza koju ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo za nastavak- rekao je nakon utakmice trener ekipe Proletera 023 Marko Marinkov.

Najbolji igrač utakmice bila je Jelena Bosnić iz Proletera sa indeksom 28, sledi Marta Vulović iz Koraća sa indeksom 22, Sofija Olić Proleter index 16 i Tijana Jelić, Korać, sa indeksom 16.

Proleter 023: Jovanov 14, Marinković 11, Dunai, Vidrić 1, Olić 14, Milošević 2, Bosnić 27, Ratković, Komazec, Sovilj, Mihajlović.