santa-marija-_800_454Zrenjanin- Portal ZRklik i Kulturni centar Zrenjanin poklanjaju jednom čitaocu dve karte za film  SANTA MARIA DELLA SALUTE  koji će biti održan u nedelju, 25. decembra, u velikoj sali Kulturnog centra.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to do sada niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrklik.rs, a zatim da ovaj tekst podelite sa našeg na Vaš Facebook profil pod opcijom javno (public). Ime dobitnika objavićemo sutra.

FILM: SANTA MARIA DELLA SALUTE
/Žanr – Melodrama/

U TERMINIMA OD 18 I 20. 30 ČASOVA
Film prati epohu romantičarskog doba koje je obeležio život i delo Laze Kostića, a pre svega neostvarenu ljubav sa Lenkom Dunđerski. Čuvena ljubavna priča sa tragičnim krajem uticala je na stvaranje jedne od najvećih i najznačajnijih ljubavnih pesama/poema u srpskoj poeziji. Ljubav započinje kada je Kostić prešao pedesetu a Lenka tek „uzela“ dvadesetu godinu a poema Santa Maria della Salute nastala u poslednjoj deceniji pesnikovog života – poetski je izraz te ljubavi. Film nas vodi kroz život i emotivnu patnju i borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara i političara. Film donosi i uzbudljivu sliku Vojvodine i Srbije druge polovine 19. i početka 20. veka. Galerija istorijskih ličnosti iz kulturnog, političkog i državnog života Srbije, Crne Gore i Vojvodine još više doprinosi uverljivosti ove uzbudljive filmske priče koju je režirao Zdravko Šotra.

Lik Laze Kostića glumi – Vojin Ćetković a u ulozi Lenke Dunđerski je Tamara Aleksić. U filmu igraju i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Aleksandar Đurica, Nela Mihajlović, Svetlana Bojković i dr…