Sport- Na turniru koji je održan u Barseloni, u uzrastu do 15 godina, zrenjaninski Petrovgrad ostvario je izuzetan uspeh. Oni su u jakoj konkurenciji izborili prvo mesto i pobednički pehar.

Učestvovalo je osam klubova, u grupi  KK Petrovgrad je pobedio Fenerbahče (79:64), potom dve španske ekipe, Eskluptures (91:64) i Manresu (66:54). U polufinalu ih je dočekala crnogorska ekipa BKM i njih su savladali rezultatom 66:55. Šlag na torti bila je pobeda nad velikom Barselonom u  uzbudljivom finalu rezultatom 72:70.

-Prošle godine smo igrali na ovom turniru i bili smo peti, sad smo uz pobednički pehar dobili i poziv za učešće sledeće godine. Dobro smo organizovani, imamo bazu i radimo na unapređenju igre, dugo smo na košarkaškoj sceni i verujem da će u budućnosti biti još više uspeha- rekao je trener Stanoje Novaković.

On je još dodao da im je Damir Radončić puno  pomogao  da učestvuju  ove i prošle godine na turniru  u Barseloni.

Pored trenera Novakovića treba istaći da sa decom različitih uzrasta još rade trener Tapavički, Milan Bosnić, Zoran Majkić, Ivan Zarić i Dušan Omaljev.

KK Petrovgrad: Stefan Ratković, Tadija Moćević, Marko Mihajlović, Damjan Cvejić, Luka Đurić, Tomislav Gregović, Nikola Đurić, Stefan Đurić, Miloš Šujica, Ivan Oličkov, Jovan Kojić, Nikola Manojlović i Risto Dangubić.