FOTO: Twiter AS Srbije

Sport- Naša sugrađanka  atletičarka Ivana Španović pobedila je večeras na dvoranskom mitingu u Berlinu skokom od šest metara i 87 centimetra i najavila da će ovo biti veoma uspešna sezonu za nju i srpsku atletiku.

Ivana je taj rezultat postavila u četvrtoj i petoj seriji.Ovo je bilo prvo takmičenje Španovićeve u 2017. godini, ali i dobra najava pred predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani koje se početkom marta održava u Beogradu.

Otvaranjem sezone Ivane Španović bio je zadovoljan i njen trener Goran Obradović.

-Fantastičan početak sezone, očekivao sam daljine oko 6,80-6,85 metara i Ivana je večeras rezultatski ispunila sva očekivanja. Nije se najbolje snašla na podlozi, ali je pored toga imala odličnu seriju skokova i najbolje otvaranje sezone u karijeri. Sledeći nastup Ivana će imati na Balkanskim igrama u Beogradu, koje se održavaju 24. februara u Areni, tako da još imamo vremena da se pripremimo i da prvenstvo Evrope (u dvorani) dočekamo u još boljoj formi-  rekao je Obradović.

Drugo mesto zauzela je Nemica Klaudija Salman Rat sa 6,76 metara, dok je trećeplasirana bila njena zemljakinja Aleksandra Vester skokom od 6,71 metra.

 

 

Izvor: Beta