Zrenjaninac Miroslav Domjesko bori se za prvo mesto na konkursu za dizajn elektro skutera mlade holandske kompanije Bolt Mobility. Miroslav je dizajnirao ekološki skuter tako što je njegov zadatak bio zadat, da osnovni model prilagodi, birajući ponuđene modele motora, baterije, kao i dodatnu opremu ne bi li sačinio što bolji skuter.
Konkurs je otvoren do 28. februara, za to vreme možete glasati za neki od ponuđenih modela električnih skutera, a pobednik će se znati 1. marta.

Izgled električnog skutera koji je dizajnirao Miroslav Domjesko

– Skuter koji sam ja predložio predstavlja savršen izbor za korišćenje u gradskim uslovima jer se radi o modelu sa maksimalnom brzinom od 50 kilometara na čas. Jedno punjenje baterija koje traje oko 45 minuta može da izdrži do 80 kilometara, pri nosivosti od 90 KN. Baterije koje se koriste za pokretanje elektro motora jačine 4 kW su nalik onima koje se koriste za pokretanje Tesla automobila- rekao je Miroslav Domjesko.

Predlog našeg sugrađanina Miroslava Domjeska trenutno se  nalazi imeđu drugog i trećeg mesta u konkurenciji od preko 500 radova.

Za njegov rad možete glasati klikom OVDE