Reklama

ZRENJANINSKA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA DOBILA VREDNU DONACIJU

ZRENJANINSKA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA DOBILA VREDNU DONACIJU

Zrenjanin–Zrenjaninska Poljoprivredna škola realizacijom projekta podrške Evropske unije dobila je donaciju u vrednosti oko 200.000 evra, deo mehanizacije i opreme već je stigao u školu i uključen je u program obuke učenika.

 

 

 

 

– Odazvali smo se pozivu iz Evropske unije da učestvujemo u projektu, od 49 škola, našli smo se među 10, koje su ušle u realizaciju projekta. Do sada nam je stigla freza, roto baler, rasipač za mineralno đubrivo, pneumatske makaze i deo opreme koju ne možemo još da izložimo,jer je još nismo osigurali. Osim još mehanizacije stići će nam i oprema za veterinarski kabinet. Svaka podrška nam je veoma dragocena– rekla je  direktorica škole Milica Damjanović Tomin.

 

 

 

  

Srednju Poljoprivrednu školu u Zrenjaninu danas je posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima i upoznao se sa realizacijom ovog projekta.

– Ovo je najbolji primer primene dualnog obrazovanja. Srednja poljoprivredna škola prednjači u ostvarivanju kvalitetnih projekata. Sve škole, ustanove i sportski klubovi imaće podršku grada Zrenjanina i u pisanju projekata i u predfinansiranju, ali moraju slediti ovakve sjajne primere. Ovde deca stiču odličnu praksu, kao i  na njivama i u dvorištu škole  i verujem da će im to mnogo značiti u daljem poslu – rekao je Čedomir Janjić.
 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Marketing

Vremenska prognoza

loader-image
Zrenjanin, RS
10:23, 26.04.2024.
temperature icon 15°C
vedro
Humidity 48 %
Pressure 1014 mb
Wind 7 Km/h
Wind Gust Vetar: 7 Km/h
Sunrise Izlazak sunca: 05:34
Sunset Zalazak sunca: 19:38