Zrenjanin- Od ponedeljka 06. marta do 24. marta godine, vršiće se prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i to u samom Zrenjaninu i u 12 naseljenih mesta: Čenti, Banatskom Despotovcu, Knićaninu, Botošu, Elemiru, Lazarevu, Melencima, Aradcu, Lukićevu, Orlovatu, Tomaševcu i Belom Blatu.
Nakon toga očitavanje vodomera biće izvršeno i u ostalim naseljenim mestima o čemu će stanovnici istih biti blagovremeno obavešteni.

Prvo redovno očitavanje vodomera obuhvata sve korisnike osim pravnih lica i korisnika u kolektivnom stanovanju koji se očitavaju svakog meseca, kao i samočitače koji sami prijavljuju stanja svojih vodomera.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer, jer ćemo u suprotnom biti u obavezi da ih opomenemo da to učine, a ukoliko ne omoguće očitavanje u dva navrata i prijavimo nadležnoj komunalnoj inspekciji, koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da ih novčano kazni sa 5000 din.

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:
• Telefonom: svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773, 530-344, 593-003
• SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)
• Slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija,prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Siniša Gajin, dipl.inž.
Rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin