Zrenjanin- U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je Filmski festival „Slobodna zona“ i traje do 11. maja. Osam najboljih filmova sa 12. festivalskog programa, održanog od 10 do 15. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, biće prikazani u ostalim gradovima Srbije među kojima je i Zrenjanin.

Treći film koji će biti prikazan na turneji „Slobodne zone“ je najnoviji film legendarnog Vernera Hercoga o „postanju“ interneta – „Čujte i počujte“. Film se emituje u sredu, 26. aprila od 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra.

U četvrtak, 27. aprila emituje se film „Beskrajna poezija“ koji je imao naročito dobar prijem kod beogradske publike. Film govori o mladosti autora filma Aleksandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima.

Višestruko nagrađivani dokumentarac „Pod suncem“ Vitalija Manskog, na festivalu se tražila karta više, emitovaće se u Kulturnom centru u sredu, 3. maja. Ovaj film nam otkriva životnu svakodnevicu Severne Koreje, kao i ono što se krije iza nje.

U četvrtak, 4. maja od 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra prikazuje se film – „Dok otvaram oči“. Reč je o igranom filmu o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada.

Svi filmovi se emituju u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.