Zrenjanin- Promocija novog Fudbalskog kluba „Sporto 023“  održana je danas u balonu „Sporto“ u Zrenjaninu. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su govorili predsednik FK „Sporto 023“ Stojanka Ćujić, koordinator trenera Danilo Bjelica, trener mladih selekcija Aleksandar Tomić, fitnes instruktor Nada Pavlovski i trener golmana Popov Perica.

 

 

 

Predsednik FK „Sporto 023“ Stojanka Ćujić  ističe veliko zadovoljstvo zbog podrške koju joj pružaju više od 150 roditelja, dece koja treniraju u klubu.

-Želim da se zahvalim  Gradu Zrenjaninu, Javoj ustanovi „Sportski objekti“, kao i FK „Gradnulici“. Veliki broj nagrada i pehara govore o genezi nastajanja ovog kluba. 2012. godine ova škola sa oko 100 dečaka, potpisala je sporazum sa FK „Proleter 2006“  da bi nastavili što bolje da se sportski razvijamo  i da naša deca budu baza i okosnica Zrenjaninskog fudbala. Sva ova odličja i nagrade pokazuju da smo u tome i uspeli, jer su ovi dečaci na najlepši način ime grada Zrenjanina promovisali kako u zemlji, tako i u inostrasntvu. Ove godine došlo je do razmimoilaženja sa predstavnicima FK „Proleter 2006“ koji se tiču daljeg razvoja, treniranja i takmičenja „naše dece“, tako da smo  krenuli u osnivanje FK „Sporto 023“ Zrenjanin- rekla je Stojanka Ćujić.

 

 

-Što se tiče infrastrukture kluba, pored balona „Sporto“ gde ćemo zimi trenirati i igrati, dobili smo i na korišćeje teren za Pič kod „Partizana“, kao i stadion FK „Gradnulice“, ove terene ćemo koristiti od aprila do septembra, kako nam vreme bude dozvoljavalo- istakao je koordinator trenera Danilo Bjelica.

Ovog vikenda FK „Sporto 023“ nastupa na turniru u Temerinu i u Gradskoj ligi Zrenjanina.