Zrenjanin- Na Trgu dr Zorana Đinđića 22. aprila, u 12 časova, biće održana promocija organizacije „NOVA SOLIDARNOST“.

Na zboru će se građanima, pored organizatora, obratiti i predstavnici organizacija „Ne da(vi)mo Beograd“, „Lokalni front – Kraljevo“ i „Podrži RTV“, čime ćemo pokazati solidarnost sa našim dragim gostima i njihovima borbama- istakli su organizatori.

Na zboru će takođe biti dodeljena Nagrada “Tradicija avangrade” koju dodeljuje Fond „Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“. Ovogodišnji dobitnici Nagrade su SLOBODNI GRAĐANI REPUBLIKE SRBIJE.

Fond „Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov“ osnovan je radi čuvanja i popularisanja uspomene na ličnosti i afirmacije dela dvojice velikikih neovangardnih književnika i vizuelnih umetnika koji su rođeni i živeli u Zrenjaninu i njegovoj okolini. Od 2013.godine Fond je ustanovio i dodeljuje Nagradu Tradicija avangarde za doprinos avangardnoj umetnosti, čiji su dosadašnji dobitnici: Andraš Urban (2013), Slobodan Šijan (2014), Lajko Feliks (2015) i Božidar Mandić (2016).

Ko smo mi:
Nova Solidarnost je građanski pokret pojedinaca koji se ne mire sa ovom vrstom stvarnosti koju kroje i kreiraju današnje političke elite. Zato pozivamo sve građane koji se osećaju kao i mi da nam se pridruže u izražavanju zajedničkih težnji za pravednijim, organizovanijim, uređenijim, lepšim i kulturnijim društvom. Društvom koje će pružati jednake šanse svim svojim građanima. Solidarnost nam je potrebnija nego ikad kako bi se odbranili od samozvanih političkih elita i počeli da pomažemo jedni drugima. Mi nemamo nikoga osim nas – slični su nam problemi kao i uzroci istih – zato se moramo držati zajedno. Nova Solidarnost je proistekla iz Novog optimizma i nastaviće da brani građanske vrednosti za koje se ovaj pokret zalagao. Solidarno ćemo se boriti za stvaranje onih vrednosti bez kojih slobodno društvo nije moguće. Samo solidarni jedni sa drugima i društvom u kom živimo možemo živeti život dostojan slobodnih ljudi u slobodnoj zemlji.