Zrenjanin- Polufinale i veliko finale – pete sezone dečijeg kviza SuPersu biće održano u subotu, 29. aprila. Reč je o takmičenju koje je namenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola Srednjobanatskog okruga.

Na ovogodišnje takmičenje prijavilo se 16 škola sa 22 ekipe. Kviz se odvija u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina i otvoren je za javnost. Finalni krug takmičenja čine tri ekipe – pobednice svakog pojedinačnog takmičenja.

Žiri u sastavu: Rako Tomović – profesor istorije koji je i predsednik žirija, dr Vesna Odadžić – profesorka biologije i Vladimir Đurić – programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina – pratiće takmičenje i tačnost pitanja i odgovora učesnika SuPersu kviza.

Svi takmičari biće nagrađeni prigodnim poklonima sponzora, a pobednici će osvojiti vredne nagrade u vidu putovanja. Prijatelji SuPersu kviza su: Persu marketi, Mrkšićevi Salaši, Mlekara – Zott, Knjižara – „Birooprema“, Akvapark „Petrolend“ – Bački Petrovac, Kraljeva voda i Akvapark Jagodina.

Raspored takmičenja: 

od 10 časova takmiči se ekipa OŠ „Sveti Sava“ iz Žitišta, OŠ „Dositej Obradović (ekipa 1.) iz Zrenjanina i OŠ „Dositej Obradović“ iz Farkaždina; OŠ „Petar Petrović Njegoš“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zrenjanina (ekipa 2.) i OŠ „Uroš Predić“ iz Orlovata takmiči se od 10.45 č. i ekipe 2 – OŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina takmiče se u terminu od 11.30 č.

Veliko finale počinje u 12.15 č.