Sport – Na stadionu kod „Skrobare“ fudbaleri Radničkog u okviru 23. kola Srpske lige Vojvodina ubedljivo su slavili protiv istoimene ekipe iz Sremske Mitrovice rezultatom 5:0.

Utakmica koja je imala veliki ulog za oba tima počela je onako kako se i očekivalo, domaći igrači su od prvog minuta krenuli u ofanzivu i na samom početku imali dva šuta u 2. minutu ka golu, ali je golman gostiju Šivoljicki oba odbranio. U 6. minutu Savanović sa desetak metara šutira pored gola, nedugo zatim u 9. minutu korner za Radnički izvodi Stepančev, a Ćulibrk glavom  udara loptu koja završava malo iznad gola.

Igrač gostiju Stupar u 11. minutu u svom šesnaestercu ruši Krstinića i sudija pokazuje na belu tačku, penal izvodi Stepančev i postiže gol za vođstvo svog tima od 1:0. Posle dva minuta, Savanović oduzima loptu i sa 20. metara iskosa u suprotan ugao postiže prelep gol za 2:0. Imali su fudbaleri Radničkog do kraja poluvremena još jednu šansu, kada je na centaršut Čigoje  mladi Kovačević loptu glavom poslao tik iznad gola.

 

Na samom početku drugog poluvremena u 49. minutu Bogić sa desne strane upućuje loptu Čigoji, koji postiže gol za 3:0. Raspoloženi Čigoja ovoga puta na asistenciju Grbića u 64. minutu postiže i svoj drugi gol za ubedljivo vođstvo od 4:0. Nakon prelepe akcije, Čigoja sa leve strane dodaje loptu Šarencu, a ovaj je prosleđuje Krstiniću, koji sa pet metara pogađa suprotni ugao i postavlja konačnih 5:0 za Radnički.

 

FK Radnički Zrenjanin: Stefanović, Grbić, Ćulibrk, Čigoja, Samardžić, Krstinić, Bogić (Jeftić), Kovačević ( Sarajlin), Kočiš, Savanović (Šarenac), Stepančev. Trener: Jović Dragan.

FK Radnički Sremska Mitrovica: Šivoljicki, Džibrić, Stupar, Lovrić, Simikić, Ristić, Simikić Nebojša, Kovačić, Skorupan, Barić, Bajunović. Trener : Baljak Darko.

U sledećem kolu 30.04. fudbaleri Radničkog igraju protiv Železničara iz Pančeva.