Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od kojih tri sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 620.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 85 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 6 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 neregistrovano vozilo.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije.