Zrenjanin- Muftija srbijanski Abdulah Numan, zajedno sa glavnim imamom Bajrakli džamije u Beogradu, Ramadanom Mehmedijem i glavnim imamom Banatskog Muftijstva Elvirom Šerifovićem posetio je danas Zrenjanin.

 

 

Tokom  posete održan je radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima, posle čega su obišli Narodno pozorište “Toša Jovanović” i prošetali centrom našeg grada.

-Drago mi je što samo danas posetili Zrenjanin, naišli smo na divan topao prijem. Razgovarali smo o problemima koji se tiču muslimana Islamske zajednice koji žive ovde u Zrenjaninu da bi se omogućio bolji verski život, a kada se omogući bolji verski život, onda je mir u gradu, mir u ljudima, mir u njihovim dušama i onda možemo zajedno da živimo lepše nego kada toga nema. Naišli smo na divan i srdačan prijem, razgovarali smo kao da smo se poznavali sto godina i to mi je jako drago.  Razgovarali smo u jednoj  dobroj i  dobrodušnoj atmosferi, a znate da svako živo biće ima dušu i da duša oseća drugu dušu. A kada osetite toplinu gostoprimstva, znate da ste došli u lepu i zdravu kuću. Nadam se da će ovo razgovori biti plodonosni i da će Muslimani, a i svi građani Zrenjanina imati bolji život što se tiče njihove religije, veroispovesti i vere, kako bi je mogli praktikovati u miru, slobodi, sigurnosti i zadovoljstvu, uz podršku svih građana Zrenjanina, kako bi svi bili zrenjaninci, a ne da budemo u nekim podelama koje ovde sigurno ne postoje, jer vi ovde imate naroda iz celog sveta, Vojvodina je poznata po tome što ima puno manjina, narodnosti i naroda i želeo bih  još da dodam, da mi je mnogo drago i  velika čast zbog ovako lepog  i srdačnog dočeka koji sam donekle i očekivao, ali je uvek lepo kada dobijete preko očekivanja – rekao je muftija srbijanski Abdulah Numan.

              

– Velika mi je čast što u gostima imamo važne ljude Islamske zajednice u Srbiji i što smo imali priliku da razgovaramo o problemima Islamske zajednice ovde u Zrenjaninu, koji i nisu veliki, ali, svaki dan možemo iskoristiti da unapredimo suživot ovde. Dogovorili smo i nekoliko daljih aktivnosti koje ćemo sprovoditi ovog leta i  ove godine. Siguran sam da će to biti na zadovoljstvo svih građana Zrenjanina – rekao je Čedomir Janjić.