Zrenjanin- EGŠ „Nikola Tesla“ danas je posetio zamenik gradonačelnika Saša Santovac sa saradnicima povodom novog oglednog smera Elektrotehničar informacionih tehnologija, kao i otvaranja učionice u čijem su opremanju do sada učestvovale kompanije Levi 9 i Vega IT.

 

-Od jeseni u EGŠ „Nikola Tesla“ otvaramo nov ogledni smer Elektrotehničar informacionih tehnologija. To je savremeni smer koji će biti veoma interesantan za naše buduće đake. Zahvaljujem se Gradu Zrenjaninu i IT kompanijama koji su prepoznali značaj otvaranja ovakvog smera- rekla je  dr Marija Servo direktorka EGŠ „Nikola Tesla“ Zrenjanin.

 

-Grad Zrenjanin prepoznao je potrebu za otvaranje ovakvog odeljenja. Želimo da  omogućimo deci da se školuju kako bi se u budućnosti kada upisuju fakultet opredelili za IT sektor i time  lakše i bolje savladali nastavni program. Nama je cilj da povećemo broj studenata  i da Zrenjanin postane jedan od univerzitetskih gradova. Zahvaljujem se kompanijama koje su prepoznale značaj otvaranja ovog smera, pokazale društvenu odgovornost  i sponzorisale otvaranje ovog odeljenja – istakao je Saša Santovac zamenik gradonačelnika.