Zrenjanin- Povodom manifestacije „Volim moje Zeleno polje“ koje će se održati od 3. do 6. juna, danas je održana konferencija u Multimedijalnoj sali Gradske kuće na kojoj su govorili Dragomir Radovanac  predsednik Saveta MZ Zeleno polje, Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina i Maja Pandurov zadužena za kulturu i medije pri mesnoj zajednici.

-Povodom 40. rođendana MZ Zeleno polje prvi put smo organizovali višednevni program koji se pokazao kao nešto jako lepo i odlično prihvaćeno od strane naših sugrađana. Novoizabrani Savet  je prihvatio sugestiju sugrađana da žele da se manifestacija ponovi i postane tradicionalna. Ove godine pripremili smo bogat program, sportska dešavanja  počeće u subotu u  10 časova, posetioci će moći da uživaju u školici jahanja, vožnji fijakerom, kao  i bazaru. U utorak 06. juna program počinje u podne sadnjom drveta prijateljstva   MZ „Veljko Vlahović“ i MZ “ Dolja- Crni šor“ sa kojima smo se pobratili. U kulturno umetničkom programu učestvuju deca iz vrtića „Biberče“, OŠ „Žarko Zrenjanin“ i KUD „Đerđef“. Nakon programa biće dodeljeni pehari i nagrade najboljim sportistima i kuvarima riblje čorbe– istakao je Dragomir Radovanac predsednik  Saveta MZ Zeleno polje.

-Turistička organizacija grada Zrenjanina u saradnji sa MZ Zeleno polje, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina želi da organizuje jednu ovakvu manifestaciju i da joj da opšti karakter. Ono što je jako bitno sa aspekta turizma je to što su ovakve manifestacije od velikog značaja za Turističku organizaciju i Grad Zrenjanin, jer  u našoj strategiji razvoja  imamo potenciranje naseljenih mesta koje imaju  kvalitete, resurse i priču koja raste kao što ima MZ Zeleno polje. Podržaćemo manifestaciju da postane tradicionalna i da kroz ovu priču Zelenog polja podstaknemo i druge mesne zajednice da na ovaj način  doprinesu razvoju grada i turizma Grada Zrenjanina- istakao je Zoran Ljubotina, direktor Turističkog centra Zrenjanin i član Saveta mesne zajednice.

 

Program Dana MZ Zeleno polje „Volim moje Zeleno polje“:

Subota 3. jun  10 časova

Sportska takmičenja – kvalifikacije:

SC Bambi: fudbal, košarka (igra se po ulicama)

Tereni iza ambulante: košarka (igra se po ulicama)

Sala MZ: šah, stoni tenis

Grenfield: puzanje beba

 

Nedelja 4. jun  10 časova

Bazar

Škola jahanja

Vožnja fijakerom

15 časova

Sportska takmičenja

Finalna takmičenja

 

„Memorijal Brane Čordić“

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe

 

Utorak 6. jun 12 časova

Sadnja drveta prijateljstva

MZ „Veljko Vlahović“

MZ “ Dolja – Crni šor“

Nakon kojeg počinje Kulturno umetnički program u kom učestvuju deca iz vrtića „Biberče“, OŠ „ŽarkoZrenjanin“ i KUD „Đerđef“

Završna svečanost

Proglašenje pobednika sportskih takmičenja

 

U obeležavanju Dana „Zelenog polja“ učestvuju Turistička organizacija grada Zrenjanina, Rezervat prirode Zrenjanin, Crveni krst Zrenjanin i Aktiv žena zeleno polje

Generalni sponzor manifestacije je kompanija Gomex.