Trodnevna manifestacija „Dani Kleka 2017“ održana je tokom vikenda od 23. do 25. juna u ovom mestu nadomak Zrenjanina. Bogat i raznovrstan program privukao je veliki broj meštana i njihovih gostiju, a značajnu podršku ovom, već tradicionalnom događaju, dala je i kompanija GOMEX.

Prvog dana održani su turniri u basketu 3×3, malom fudbalu, kao i takmičenje u poligonima, a uporedo sa ovim sportskim dešavanjima, posetioci Kleka imali su prilike da obiđu i izložbu domaće radinosti u centru mesta. Program na bini prve večeri počeo je maskenbalom i priredbom đaka Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Kleka, da bi se u nastavku pojavili gosti iz Velikog teatra Jagodina sa predstavom „Fraze za kućne maze“ po tekstu Todeta Nikoletića. Za one nešto starije, popularni glumci Milan Kalinić i Srđan Ivanović odigrali su komad „Ko je ovde idiot?“ nakon čega je usledio vatromet.

 

Drugog dana manifestacije organizovana je vrlo zanimljiva promocija knjige „Hercegovina u NOB-u“ Milana Ateljevića, a pokaznu vežbu imali su pripadnici Vatrogasne brigade MUP-a i zrenjaninski Crveni krst. Večernji sati bili su rezervisani za nastup Kulturno-umetničkih društava iz Zrenjanina i Kleka, kao i lokalnog crkvenog hora. Dodeljene su i tradicionalne nagrade za đaka generacije i najbolje sportske rezultate u 2016. godini. Poslednja tačka druge večeri „Dana Kleka“ bio je nastup glumca Gorana Sultanovića sa prijateljima u kabareu „Ja pevam svoj bluz“.

Poslednji, treći dan manifestacije obeležila su takmičenja u pecanju i kuvanju riblje čorbe, kao i najava početka priprema „Dana Kleka 2018“.