JEDNA OSOBA POGINULA DVE TEŠKO POVREĐENE

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga jedna sa poginulim licem i tri sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica je zadobilo teške telesne povrede, a četiri lica lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 60.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom –jedna, vožnje pod dejstvom alkohola – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 51 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga, 2 vozač zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 2 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 4 vozila, od kojih je 1 vozilo bilo neregistrovano i 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji nepoštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap