Pored ishrane i vežbanja koji su veoma bitni u procesu mršavljenja, postoje i napici koji će doprineti većem gubljenju kilaže. Svima je poznato da voda sa limunom brzo topi masne naslage, ali postoje još tri manje poznata sa istim efektom.

 

 

Kafa

Iako se smatra da kafa i nije zdrav napitak, može biti  itekako korisna za vaše zdravlje. Osim dobre doze energije koju nam je priroda poklonila, ispijanje dve do tri šoljice kafe na dan, podstaknuće vas da vežbate duže i napornije. Samim tim ćete uspeti da sagorite više kalorija. Ovo se odnosi samo na crnu kafu bez šećera ili mleka.
Voda

Hladna pića podstiču telo da troši više energije, u pokušaju da zadrži idealnu telesnu temperature. Tako se prema nekim istraživanjima smatra da ispijanje litre i po vode na dnevnom nivou, može pomoći  da sagorite dodatnih 100 kalorija.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima fantastično dejstvo na otpanje masti, a dobro je znati da on apsolutno ne sadrži kalorije. Tako su poslednje analize pokazale da ispijanje četiti šoljice nezaslađenog zelenog čaja dnevno može da dovede do dodatnog gubitka 3 kilograma u toku perioda od dva meseca.