Zrenjanin- “Vip bič-volej masters 2017” igraće se ovog leta jubilarni, deseti put, dok će prvenstvo Srbije u odbojci na pesku “Vip bič-volej liga”, doživeti šesto izdanje, a jedan od osam gradova domaćina biće i ovoga puta Zrenjanin. Turnir u našem gradu četvrti je po rasporedu u ovoj sezoni i igraće se na novim terenima na kupalištu Peskara, izgrađenim prošle godine, od 21. do 23. jula.
Ovogodišnji bič-volej šampionat najavljen je u Beogradu, u prisustvu velikog broja gostiju, predstavnika gradova domaćina, odbojkašica i odbojkaša i predstavnika medija, a u ime Grada Zrenjanina, koji je već tradicionalno domaćin jednog od trurnira, prisustvovao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Tom prilikom prisutnima su se najpre obratili Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Dejan Turk, generalni direktor kompanije „Vip mobile“, generalnog sponzora OSS, Đula Mešter, potpredsednik OSS, i Džeki Zao, regionalni direktor kompanije „Huavei“, koji je promovisao i zaštitni znak sezone – mobilni telefon Huavei P10. Obratili su se i predstavnici gradova domaćina: Loznice, Velikog Gradišta, Bača, Zrenjanina, Novog Sada, Sombora i Čajetine, u kojima će se igrati sedam ligaških turnira, dok će se finalni turnir tradicionalno odigrati na Adi Ciganliji, u Beogradu.

Podsećamo, Zrenjanin je prethodnih sezona bio uspešan domaćin ovih atraktivnih turnira, koji na najbolji način doprinose letnjoj sportskoj ponudi grada, u periodu kada uglavnom nema drugih značajnijih takmičenja. Turniri u Zrenjaninu menjali su lokacije, od Trga slobode, parkinga “Prevlaka” u centru grada, do “Aviv Parka”, prethodne sezone. Izgradnjom savremenih sportskih terena za odbojku na pesku na delu kupališta Peskara, grad je dobio stalni, adekvatan prostor za održavanje ovakvog i sličnih takmičenja u sportu koji je zastupljen na Olimpijskim igrama i u našoj zemlji okuplja značajan broj poklonika.

Raspored turnira 10. “Vip bič-volej masters 2017” i 6. “Vip bič-volej liga” – prvenstvo Srbije u odbojci na pesku:

1. Loznica 23 – 25. jun
2. Veliko Gradište 7 – 9. jul
3. Bač 14 – 16. jul
4. Zrenjanin 21 – 23. jul, kupalište Peskara
5. Novi Sad 28 – 30. jul
6. Sombor 3 – 5. avgust
7. Čajetina 11 – 13. avgust
8. Beograd, finalni turnir, 23 – 26. avgust

 

Izvor: zrenjanin.rs