Zrenjanin- U četvrtak, 6. jula 2017. godine, u 19 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće svečano otvorena izložba radova likovnog umetnika Bojana Otaševića, dobitnika prve nagrade ovogodišnjeg Likovnog konkursa „30×30“ čiji je organizator Kulturni centar Zrenjanina. Otašević će se zrenjaninskoj publici predstaviti grafikama iz svog likovnog opusa.

Organizator izložbe je Kulturni centar Zrenjanina, a nadležni kustos u Narodnom muzeju Zrenjanin je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti. Izložba će biti dostupna publici do 10. avgusta 2017. godine.

 

Biografija:

Bojan Otašević rođen je u Kragujevcu 1973. godine. Diplomirao je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1998, magistrirao 2001, a doktorirao 2014. godine, u klasi prof. Biljane Vuković. Član je ULUS-a od 2000. godine. Zaposlen je kao vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu na Odseku za Primenjenu i likovnu umetnost.

Dobitnik je 22 likovne nagrade, a svoje radove je izlagao na 41 samostalnoj izložbi i mnogobrojnim grupnim, u zemlji i inostranstvu.