Prve nedelje jula, u organizaciji Konjičkog Saveza Vojvodine, a tehničkoj organizaciji Konjičkog centra “Panonski topot” na čelu sa Đuran Nikolom u Somboru je održano I kolo Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine u vožnji zaprega u takmičarskim disciplinama dvopreg i četvoropreg, a u uzrasnim kategorijama deca, juniori i seniori. Kao i XII Memorijal Jovan Đuran u vožnji dvoprega za sve uzrasne kategorije.

 

Boje zrenjaninskog Konjičkog kluba „Quarter” predstavljali su seniori Aleksandar Vukoje, Ljubomir Trnjakov, Dragan Trnjakov i David Aperlić, juniori Milica Petrov, Aleksandra Trnjakov i Vojislav Livada,a u konkurenciji dece vozača dvoprega nastupio je Aleksa Aperlić. Na veliku radost i oduševljenje svih navijača Quartera, oni su ostvarili 6 pobeda, 2 druga i 3 treća mesta.

U utakmici I kola Prvenstva AP Vojvodine u vožnji dvoprega, a u konkurenciji seniora vozača, stazu dugu 700m, sa 18 kapija, bez greške je provezao, a u optimalnom vremenu 151,39 sekundi i do pobede došao Aleksandar Vukoje sa grlima Lola i 25 Mara II, a na mestu suvozača našao Goran Fijat, dok je treće mesto takođe vožnjom bez greške i u optimalnom vremenu 161,76 sekundi osvojio Ljubomir Trnjakov sa grlima 6 Vila III i Wera, a na mestu suvozača našla se Aleksandra Trnjakov.

U utakmici I kola Prvenstva AP Vojvodine u vožnji dvoprega, a u konkurenciji juniora vozača, stazu dugu 650m, sa 15 kapija, najuspešnije je savladao i osvojio prvo mesto Vojislav Livada sa grlima Fravory Fantom i 22 Ema IV, koji je parkur završio u optimalnom vremenu 123,88 sekundi i 3 kaznena poena zbog jedne greške, a na mestu suvozača našao se Goran Fijat, dok je treće mesto pripalo Milici Petrov koja je parkur završila u optimalnom vremenu 141,92 sekunde, ali sa 9 kaznenih poena, na drugom kraju kajasa bila su grla 1 Ema IV-10 i 93 Drava VI, a na mestu suvozača bio je Nikola Živančević. U konkurenciji dece vozača slavio je Aleksa Aperlić sa grlima 15 Batosta I i 16 Batosta parkur je izvezao u optimalnom vremenu 155,08 , a sa 9 kaznenih poena, na mestu suvozača bio je David Aperlić.

U utakmici I kola Prvenstva AP Vojvodine u vožnji četvoroprega jedini je bez greške u parkuru vozio, a u optimalnom vremenu 136,68, i do pobede došao takmičar KK „Quarter” Dragan Trnjakov sa grlim, 6 Vila III, 5 Vila I, Wera i Conversano Wera, dok su na mestu suvozača bili Ljubomir Trnjakov i David Aperlić.

Nakon velikog uspeha u utakmicama Prvenstva Vojvodine, na red je došao XII Memorijal Jovan Đuran, koji su takmičari zrenjaninskog Quartera prethodnih godina nekoliko puta osvajali, a to se desilo i ove godine u konkurenciji seniora vozača stazu dugu 570m sa 15 kapija jedini je bez greške provezao ,a u optimalnom vremenu 131,64 i došao do svoje druge pobede u Memorijalu Jovan Đuran , takmičar KK“Quarter“ Ljubomir Trnjakov, drugo mesto pripalo je takođe takmičaru Quarter-a, a koji je trofej osvojio prošle godine Vukoje Aleksandru koji je parkur provezao u optimalnom vremenu 121,86, a sa 3 kaznena poena zbog jedne greške u parkuru, dok je Dragan Trnjakov zauzeo četvrto mesto vožnjom u optimalnom vremenu 126,88, a sa 3 kaznena poena u parkuru. Na taj način trofej je ostao u KK“Quarter“ ,ali ga je prošlogodišnji pobednik Aleksandar Vukoje predao svom mlađem kolegi Ljubomiru Trnjakovu.

U konkurenciji juniora XII Memorijala Jovan Đuran drugo i treće mesto pripalo je Milici Petrov (103,52, a sa 3 kaznena poena), odnosno Aleksandri Trnjakov (114,96, a sa 3 kaznena poena). Dok je u konkurenciji dece vozača XII Memorijal Jovan Đuran osvojio takmičar KK“Quarter“ Aleksa Aperlić, vožnjom u optimalnom vremenu 111 sekundi ,a sa 12 kaznenih poena.

 

„Rukovodstvo konjičkog kluba je izuzetno ponosno na sve naše takmičare Aleksandra, Ljubišu, Dragana, Davida, Aleksandru, Milicu, Vojislava i Aleksu, koji su nas u Somboru predstavili na dostojanstven način, u parkuru bili maksimalno skoncentrisani i od svojih konja izvukli maksimum, a to postignuti rezultati najbolje pokazuju 6 pobeda i 5 plasmana u jednom danu, je rezultat kojim se ponosimo i čestitamo im, jer retko koji klub u Srbiji može da se pohvali da u svim uzrasnim i takmičarskim kategorijama ima tako uspešne vozače kao što ih mi imamo –  sa ponosom je istakao  predsednik KK“Quarter“ Marko Malušić

 

Bio je to zlatan dan članova KK“Quarter“ u Somboru, do kraja sezone ima još dosta vremena, ali se vozači Quartera vredno pripremaju, za naredno takmičenje 22.Jula kada je u Ravnom Selu na programu II kolo Otvorenog Prvenstva AP Vojvodine.