U subotu 26.08.2017. godine na stadionu FK „Lehel“ u Mužlji sa početkom u 12 časova, održaće se IV kolo Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega, a u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline i  Konjičkog kluba „Quarter“ iz Zrenjanina.

Konjilčki klub „Quarter“ po prvi put će biti domaćin Otvorenog Prvenstva Republike Srbije u vožnji zaprega za uzrasne kategorije deca, juniori i seniori, u vožnji dvoprega, a u disciplinama dresurna vožnja i vožnja preciznosti kroz čunjeve.

Takođe zrenjaninska publika će po prvi put imati priliku da vidi disciplinu „A“ – dresurnu vožnju zaprega, koja  je najgracijoznija, a ujedno i najzahtevniju disciplinu zaprežnog sporta.

Učešće su prijavili najbolji vozači zaprega Srbije svih uzrasnih kategorija, koji dolaze iz svih krajeva naše zemlje počev od Kelebije, pa sve do Gruže, ako tome dodamo činjenicu da je na vrhu tabele izuzetno mala bodovna razlika prvih četvoro vozača sigurni smo da će u areni stadiona FK “Lehel“ u subotu biti jako interesantno i napeto, jer svi dolaze po izuzetno važne prvenstvene bodove.

Konjički klub „Quarter“ poziva sve ljubitelje konjičkog sporta i konja, da dođu i uživaju u konjičkom spektaklu u kome će akteri biti najbolji od najboljih vozača koje Srbija ima, a ujedno i pruže podršku zrenjaninskim takmičarima.