Zrenjanin- Društveno odgovorna akcija za decu iz Osnovne i srednje škole „9. maj” iz Zrenjanina i iz dečjeg sela „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice, organizovana je u Kaštelu Ečka u subotu, 9. septembra.

Akcija je imala cilj da deci pruži rekreaciju i uživanje u ambijentu Kaštela kroz organizaciju raznih radionica i sportskih igara. Podršku ovom svojevrsnom sportskom danu pružila je i kompanija GOMEX.

 

Aktivnosti organizovane u Kaštelu deci su mnogo značile iz više razloga, a najviše jer im je omogućeno da obogate iskustvo, vide nešto novo, upoznaju nove ljude i drugu decu. Sportske aktivnosti su bile posebno interesantne, uz uložen trud da se najmlađi odvoje od tableta i telefona i da što više budu upućeni jedni na druge, na komunikaciju, sportske aktivnosti i psihofizički razvoj generalno.

 

Pored kompanije GOMEX, akciju su pomogle i druge društveno-odgovorne firme i pojedinci, a u parku dvorca Kaštel pripremljen je niz aktivnosti poput Mini Olimpijade u organizaciji Sportskog Saveza Grada Zrenjanina, likovne radionice u organizaciji Savremene Galerije Grada Zrenjanina, predstavljanje Lovačkog podmlatka Lovačkog udruženja grada Zrenjanina, Zumba kids i razne druge zanimacije za najmlađe uz sjajnu, razigranu šantalica štamparije „Diginet“.

Domaćini iz Kaštela Ečka najavili su brojne slične aktivnosti, a naša kompanija potrudiće se da podrži ovakve inicijative koje u fokus stavljaju decu i njihov zdrav razvoj.