Politika- Gradski odbor SRS upozorava vladajući režim da je neophodno što pre doneti odluke,a u vezi sa saniranjem posledica suše,koje su smanjile prinose ponjoprivrednih kultura i do 2/3 planiranog prinosa.Svesni smo činjenice da naši poljoprivrednici nemaju skoro nikakvu pomoć države,ili bar zanemarivu u odnosu na zemlje u okruženju.


Posledice ovih elementarnih nepogoda uzrokovaće nesagledive probleme u realizaciji predstojeće setve,veliki broj poljoprivrednih proizvođača zbog nedostatka finansijskih sredstava neće biti u mogućnosti da realizuje planiranu setvu.
Ovim putem upozoravamo i opominjemo vladajući režim da je u obavezi da donese odluke u smislu poreskih olakšica,smanjenja cene zakupa poljoprivrednog zemljišta,subvencinisanje nafte i semenskog materijala.

Smatramo da se ove odluke moraju doneti što pre jer će u protivnom uzrokovati niz problema sa kojima se neće moći izboriti poljoprivredni proizvođači,o posledicama je suvišno i komentarisati,jer i bez elementarnih nepogoda naša poljoprivreda trpi nesagledive gubitke i nadu za oporovak zbog nebrige vladajućih režima dugi niz godina.

Gradski odbor SRS opominje vladajući režim da mora da bude servis svih graćana,da su obavezi da preduzmu sve mere koje su u nadležnosti lokalne samouprave,ali isto tako su u obavezi da traže pomoć od pokrajinskih i republičkih nadležnih oragana i službi u cilju ublažavanja posledica elementarnih nepogoda- istaka o je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.