Zrenjanin-Poslednje večeri 32. Dana piva održano je finalno takmičenje u brzom ispijanju piva. Ovogodišnji pobednici su Martin Kajtazi u muškoj i Stojanka Trivunović u ženskoj konkurenciji.

Prvo mesto za žene osvojila je Stojanka Trivunović iz Melenaca sa  vremenom ispijanja piva 4 sekunde i 03 stotinke, drugo mesto osvojila je Martina Trajković iz Leskovca sa vremenom 4,84, dok je treće mesto pripalo Heleni Zaklan  iz Zrenjanina sa vremenom ispijanja 5,84 stotinke.

Prvo mesto u muškoj konkurenci osvojio je  Martin Kajtazi iz Bačke Palanke sa  vremenom ispijanja piva 6 sekunde i 9 stotinki, drugo mesto osvojio je Milan Kišprdilov iz Zrenjanina sa vremenom 9 sekundi, dok je treće mesto pripalo Mišku Folćanu  iz Hajdučice koji iz opravdanih razloga nije došao večeras  na finalno takmičenje.

 

 

 

Muškarci su u finalu popili po 1 litar, dok su žene u što kraćem vremenskom roku morale da popiju  pola litre piva.

Nagrada za prvo osvojeno mesto u muškoj  i ženskoj konkurenciji iznosi 40.000, za drugo 20.000, dok za treće mesto iznosi 10.000 dinara.

Nagrade za takmičenje u brzom ispijanju piva obezbedio je organizator manifestacije grad Zrenjanin. Ovogodišnji  tročlani žiri činili su: Mihajlović Radivoje, Petrović Vladimir i Mihajlović Aleksandar.